Otopiti čokoladu na pari i četkicom premazati par puta silikonsku modlu za mafine.
U drugu posudu sipati mleko, dodati margarin i izlomljenu čokoladu.
Kuvati na pari dok se sve ne rastopi i malo prohladiti.
Umutiti slatku pavlaku, dodati smesu od čokolade i penasto umutiti.
Sipati fil u premazane modle, staviti unutra cele maline i poklopiti sa integralnim keksom.
Ostaviti da odstoji i lagano izvaditi polulopte iz kalupa.
Slatka pavlaka najčešće sadrži do 30% masnoće i upotrebljava se za šlag, sladolede i razne druge poslastice. Lakše će se umutiti ako je rashlađena, ali ne previše - nemojte je zamrzavati! Čuvajte je u frižideru ali je izvadite nekoliko minuta pre mućenja.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 260 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 107.5 kcal
Natrijum - 130 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 1.5 g