Umutiti penasto puter, dodati mlevenu plazmu i sok od pomorandže. Sjediniti sastojke, staviti masu u kalup, formirati koru i ostaviti da se stegne.
Slatku pavlaku umutiti u čvrst krem. Penasto umutiti žumance i prah šećer. Dodati krem sir i umućenu slatku pavlaku. Sjediniti smese i rasporediti krem preko kore. Ostaviti da se dobro ohladi i stegne.
Jagode i šećer skuvati do gustine za slatko.
Cheesecake izvaditi iz kalupa, iseći na parčad i prilikom služenja preliti kašičicom slatkog od jagoda.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 328 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 32 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 164 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 0.5 g