Ušpinovati šećer sa vodom, dodati margarin, mešati dok se ne istopi, a zatim dodati mleveni keks. Dobro izmešati sastojke i rasporediti po kalupu. Za glazuru ušpinovati šećer sa vodom, dodati margarin i mleko u prahu, brzo mešajući da se ne stvaraju grudvice. Vrelom glazurom preliti bajaderu. Ostaviti na hladnom da se stegne. Belu bajaderu iseći na štangle.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 120 kcal
Natrijum - 119 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 18 g
Ugljeni hidrati (%) - 59 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 60 kcal
Natrijum - 59.5 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 0.5 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Ugljeni hidrati - 9 g
Ugljeni hidrati (%) - 29.5 %
Vlakna - 0.5 g