Skuvati sirup od vode, šećera i soka od limuna.
Suve šljive i orahe sitno iseckati.
U tepsiju ređati 4 kore, poprskati sa malo vode i ulja, preliti medom, dodati orahe i suve šljive, preklopiti korama i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci.
Baklavu iseći na željene oblike i staviti da se peče u rernu zagrejanu na 180°C. Baklavu peći dok ne porumeni.
Vrelu baklavu preliti hladnim sirupom i ostaviti da malo odstoji.
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 5 %
Masti - 11 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 67 %
Natrijum - 124 mg
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 25.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 33.5 %
Natrijum - 62 mg
Vlakna - 3 g