Izmešati bademe, lešnike, keks i margarin. Ušpinovati šećer, dodati margarin, kada je margarin otopljen dodati pomešane bademe, lešnike i keks. Odvojiti polovinu mase, pa u nju dodati otopljenu mlečnu čokoladu i rasporediti po tepsiji. Prekriti drugom (svetlijom) polovinom mase i preliti glazurom od čokolade, rastopljenom sa malo margarina. Dok je topla, glazuru posuti listićima badema. Ostaviti bajaderu da se stegne. Bajaderu sa bademom iseći na kocke.
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 84 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 15 g
Energetska vrednost porcije - 55 kcal
Natrijum - 42 mg
Masti - 3.5 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 0.5 g