Gornji deo ananasa iseći i ostaviti sa strane. Ostatak ananasa oljuštiti, sredinu izvaditi i iseckati na kolutove. U biljnu pavlaku dodati učvršćivač i dobro umutiti. Jagode iseći na pola. Na tacnu za serviranje staviti najširu krišku ananasa, posuti je šećerom, premazati šlagom i rasporediti jagode. Ređati sve dok ima ananasa, a poslednji red piramide treba da bude šlag sa raspoređenim jagodama. Na vrh piramide staviti ananas. Do posluženja poslaticu staviti u frižider da se ohladi.
Plod ananasa je nastao spajanjem više cvetova koji su se ravnomerno rasporedili oko centralne srži. Svaki pojedinačni plod se može identifikovati kao šiljato „okce“ na površini ploda. Ananas je cilindričnog oblika, živih boja, sa dekorativnom plavo-zelenom krunom na vrhu ploda.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 300 kcal
Natrijum - 38 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 28 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 150 kcal
Natrijum - 19 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 14 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 2 %
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 2 g