Toggle Navigation

 

Crveni rolat sa šampinjonima

Ajvar, ukusan prilog od povrća, se pravi od pečene crvene paprike, paradajza, patlidžana i začina. Međutim, postoje i druge, interesantne kombinacije, kao što su ajvar od zelenog paradajza sa renom i belim lukom ili ajvar od patlidžana sa đumbirom. Svakako ih probajte!

Plativoo
Priprema

Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg, a u posebnoj činiji penasto umutiti žumanca. U žumanca postepeno dodavati brašno, prašak za pecivo, vodu, so, ulje i ajvar. U umućenu smesu pažljivo dodati belanca, lagano izmešati varjačom i smesu za koru razliti u kalup obložen papirom za pečenje.

Koru peći u rerni zagrejanoj na 200°C, oko 15 minuta (bez otvarnja rerne). Ispečenu koru uviti u vlažnu pamučnu krpu, saviti u obliku rolata i ostaviti da se ohladi, za to vreme pripremiti nadev.

U činiji pomešati sitan sir, omekšali margarin, šampinjone i kiselu pavlaku, sve dobro izmešati.

Odviti koru, premazati nadevom i ponovo uviti rolat. Ostaviti na hladnom mestu da se stegne.

Ohlađen crveni rolat premazati sitnim sirom, posuti rendanim trapistom i iseći na tanke šnite.

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 80 g

Energetska vrednost porcije - 140 kcal

Natrijum - 331 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 66 %

Zasićene masti - 4 g

Holesterol - 63 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 14 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 40 g

Energetska vrednost porcije - 70 kcal

Natrijum - 165.5 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 2 g

Holesterol - 31.5 mg

Belančevine - 3.5 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 2.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Vlakna - 0 g

Broj osoba

20

Vreme pripreme

35 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Kora:
    • 5 jaja
    • so
    • 1 prašak za pecivo
    • 2 kašike ulja
    • 75 g pšeničnog brašna
    • 3 kašike vode
    • 50 g ajvara
  • Nadev:
    • 500 g sitnog sira
    • 100 g margarina
    • 300 g mariniranih šampinjona
    • 200 g kisele pavlake
    • 100 g trapista