Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg, a u posebnoj činiji penasto umutiti žumanca. U žumanca postepeno dodavati brašno, prašak za pecivo, vodu, so, ulje i ajvar. U umućenu smesu pažljivo dodati belanca, lagano izmešati varjačom i smesu za koru razliti u kalup obložen papirom za pečenje.
Koru peći u rerni zagrejanoj na 200°C, oko 15 minuta (bez otvarnja rerne). Ispečenu koru uviti u vlažnu pamučnu krpu, saviti u obliku rolata i ostaviti da se ohladi, za to vreme pripremiti nadev.
U činiji pomešati sitan sir, omekšali margarin, šampinjone i kiselu pavlaku, sve dobro izmešati.
Odviti koru, premazati nadevom i ponovo uviti rolat. Ostaviti na hladnom mestu da se stegne.
Ohlađen crveni rolat premazati sitnim sirom, posuti rendanim trapistom i iseći na tanke šnite.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 331 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 66 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 63 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Natrijum - 165.5 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 31.5 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 2.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Vlakna - 0 g