Filete ribe list ispeći na zagrejanom maslinovom ulju. Blitvu i krompir obariti i začiniti. Napraviti marinadu od limunovog soka, maslinovog ulja, morske soli, sitno seckanog peršunovog lista i belog luka. Ribu preliti marinadom i poslužiti uz integralni hleb.
Istraživanja pokazuju da omega-3 masne kiseline štite od gubitka pamćenja I staračke demencije, posebno od Alchajmerove bolesti.
Porcija za odraslu osobu - 515 g
Energetska vrednost porcije - 685 kcal
Natrijum - 2130 mg
Masti - 31 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 108 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 64 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 257.5 g
Energetska vrednost porcije - 342.5 kcal
Natrijum - 1065 mg
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 54 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 5 g