Kobasice, krompir, papriku, šampinjone, crni i beli luk iseći i staviti u nauljenu tepsiju. Dodati pirinač, začiniti, preliti vodom i preko svega poređati paradajz isečen na kolutove. Peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 30 minuta. Servirati jelo na tanjir i poslužiti uz raženi hleb.
Kako je preporučeni unos dijetnih vlakana za odrasle osobe 20-35 g dnevno, obrok koji ima idealan odnos masti, belančevina i ugljenih hidrata i uz to obezbeđuje 11 g dijetnih vlakana u jednoj porciji, predstavlja pravi poklon organizmu.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 1450 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 45 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 79 g
Ugljeni hidrati (%) - 58 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 725 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 22.5 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 7.5 %
Ugljeni hidrati - 39.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 29 %
Vlakna - 5.5 g