Izmešati sve začine potrebne za meso, a potom svaki komad mesa, izuzev kobasica, ćevapa i pljeskavica, utrljati tim istim začinima. Staviti meso u dublju posudu, poklopiti i ostaviti da odstoji, taman toliko da se upali vatra na roštilju i pripremi žar. Staviti meso da se peče, a za to vreme iseći sitno crni luk ( bez crnog luka nema ni dobrog roštilja). Servirati ispečeno meso i kobasice sa roštilja uz crni luk i obavezno uz pićence koje volite. Uživajte
recept by Boško, Ivan, Sava, Boris, Dejan,
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 1951 mg
Masti - 31 g
Masti (%) - 57 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 148 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 975.5 mg
Masti - 15.5 g
Masti (%) - 28.5 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 74 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Vlakna - 1 g