Krmenadle malo izlupati tučkom za meso, posoliti, pobiberiti i ispeći na malo ulja. Pasulj skuvati u vodi sa lovorovim listom. Na preostalom ulju propržiti crni i beli luk. Dodati naseckan dimljeni svinjski vrat, šargarepu isečenu na kolutove, papriku, pasulj i začiniti crvenom mlevenom i tucanom paprikom i dodatkom za jelo. Promešati, naliti sa malo vode i kuvati par minuta. Prebaciti pasulj u vatrostalnu posudu i peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 30 minuta. Servirati pasulj sa krmenadlama na tanjir i poslužiti uz salatu od cvekle.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 770 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 68 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 40 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 385 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 34 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 5 g