Crveni luk prodinstati na maslinovom ulju, a zatim dodati iseckanu ljutu papričicu.
Kratko propržiti pa dodati crveni pasulj, paradajz pelat, posoliti, pobiberiti i preliti vodom. Kuvati čorbu oko pola sata.
Čorbu posuti iseckanim peršunom i servirati.
Čorbu od crvenog pasulja poslužiti kao toplo predjelo.
Porcija za odraslu osobu - 260 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 308 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 53 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Natrijum - 154 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 26.5 %
Vlakna - 4 g