Feferone očistiti od semenki i iseckati. Meso iseći na kockice, a beli luk što sitnije. Na vrelom ulju propržiti meso, pa dodati sitno seckan crni luk I dinstati 10 minuta. Zatim dodati polovinu iseckanih feferona i čili, malo goveđe supe, pelat i beli luk, te posoliti i pobiberiti. Pasulj oprati, ocediti i dodati mesu kad omekša. Razmutiti gustin sa malo vode i sipati u pasulj. Gotov pasulj posuti ostatkom feferona i peršunovim listom pa poslužiti uz crni hleb.
Budite oprezni kada kuvate i rukujete svežom čili ili drugim vrstama veoma ljutih paprika. Najmoćniji sastojak paprike je alkaloid kapsaicin, koji u dodiru da kožom, sluzokožom usne duplje ili očiju, izaziva snažan osećaj pečenja. U slučaju potrebe, kožu možete isprati obilnim količinama čiste vode ili hladnog, prokuvanog mleka.
Porcija za odraslu osobu - 530 g
Energetska vrednost porcije - 570 kcal
Natrijum - 970 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 26 %
Ugljeni hidrati - 68 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 14 g
Porcija za odraslu osobu - 265 g
Energetska vrednost porcije - 285 kcal
Natrijum - 485 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 7 g