Svinjski file posoliti, pobiberiti i ispeći na zagrejanom ulju. Slaninu iseckati i propržiti na zagrejanom maslinovom ulju, dodati bujon, izlomljene mlince i kuvati par minuta. Skloniti šerpu sa grejnog tela, dodati kiselu pavlaku, promešati i mlince servirati na tanjir. Dodati svinjski file isečen na medaljone i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 730 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 123 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 365 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 61.5 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 1 g