Na zagrejanom ulju propržiti iseckan crni luk, dodati komade jagnjetine, posoliti i propržiti. Preliti vodom, kuvati 40-ak minuta, dodati kriške paradajza, isečen krompir, šargarepu i ljutu papriku. Kuvati još 30-ak minuta. Začiniti, servirati i poslužiti uz crni hleb.
Sveža jagnjetina se u frižideru može čuvati najduže dva dana a u zamrzivaču dva do tri meseca. Jagnjetina se kuva vrlo polako u dobro zatvorenoj posudi, gotovo bez isparavanja, pa tako meso zadržava sve svoje sokove i mirise.
Porcija za odraslu osobu - 495 g
Energetska vrednost porcije - 525 kcal
Natrijum - 750 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 82 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 247.5 g
Energetska vrednost porcije - 262.5 kcal
Natrijum - 375 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 41 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 4.5 g