Biftek iseći na manje komade, začiniti i premazati senfom. U tiganju na zagrejanom ulju ispržiti meso. Kada meso bude gotovo izvaditi ga na tanjir. Na preostalom ulju prodinstati sitno isečene pečurke. Preliti pečurke crvenim vinom, dodati napola isečen čeri paradajz i kuvati par minuta. Servirati njoke na tanjir, staviti meso, preliti umakom od pečurki, zatim opet staviti biftek i preliti umakom. Poslužiti toplo.
Još u klanici, meso prolazi kroz obavezan proces „zrenja“, čime ono postaje mekše i ukusnije. Vremenom, mišići se opuste i u njima se poveća kiselost, što predstavlja prirodan proces omekšavanja proteina. Kisela sredina povećava njihovu sposobnost vezivanja vode, čime meso postaje sočnije.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 545 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 23 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 47 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 272.5 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 11.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23.5 %
Vlakna - 2.5 g