Iseći svinjsko meso na četiri šnicle i izlupati tučkom za meso. Na svaku šniclu staviti list praške šunke, rendani trapist, urolati šniclu, a zatim je uviti u list slanine. Ispeći rolnice. Pomfrit staviti u nauljenu posudu i ispeći u zagrejanoj rerni na 225*C, oko 15 minuta. Uz rolnice servirati paradajz salatu sa lukom.
Obrok u kojem najveći deo energije potiče iz masti i to zasićenih. Danas se pouzdano zna da zasićene masne kiseline podižu vrednosti holestrola u krvi, te se ovakvi obroci ne preporučuju osobama koje imaju visoke vrednosti masnoća u krvi, srčane bolesti, šećernu bolest.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 620 kcal
Natrijum - 875 mg
Masti - 38 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 14 g
Holesterol - 130 mg
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 437.5 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 65 mg
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 11.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %
Vlakna - 2 g