Teletinu iseći na medaljone, blago začiniti i uvaljati u brašno, umućena jaja i mešavinu prezle i sitno rendanog trapista. Peći medaljone od teletine na laganoj vatri oko 3-4 minuta sa svake strane.
Njoke kuvati u ključaloj vodi oko 5 minuta, odnosno dok ne isplivaju na površinu. Njoke ocediti, preliti neutralnom pavlakom, začiniti dodatkom za jelo i biberom i promešati.
Servirati njoke u pavlaci i teletinu i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 360 g
Energetska vrednost porcije - 710 kcal
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 21 %
Masti - 34 g
Masti (%) - 44 %
Zasićene masti - 16 g
Holesterol - 214 mg
Ugljeni hidrati - 63 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Natrijum - 791 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 355 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Masti - 17 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 107 mg
Ugljeni hidrati - 31.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Natrijum - 395.5 mg
Vlakna - 2 g