U dublju šerpu staviti pasulj, sipati vodu, dodati šargarepu i crni luk isečene na sitnije komade, a zatim teletinu isečenu na kocke i začiniti. Poklopiti i kuvati oko sat vremena. Zagrejati ulje, dodati brašno, malo upržiti i staviti mlevenu crvenu papriku. Zapršku sipati u pasulj, promešati i dodati naseckan beli luk. Kratko prokuvati i servirati uz integralni hleb.
Suvi pasulj i ostale suve mahunarke se moraju pripremiti pre upotrebe. Znatno će brže omekšati prilikom kuvanja ukoliko se prethodno potope preko noći, pa se sutradan ocede i u lonac nalije sveža voda. Mahunarke treba soliti tek pošto se skuvaju.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 32 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 69 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 14 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 200 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 10.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 26.5 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 34.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 7 g