Teletinu izlupati tučkom za meso, pobiberiti, začiniti dodatkom za jelo, posuti brašnom i propržiti na zagrejanom ulju sa obe strane. Dodati praziluk isečen na štapiće, iseckane šampinjone i promešati. Presuti u vatrostalnu činiju, preliti bujonom, staviti lovor list i peći u zagrejanoj rerni na 180*C, 20-ak minuta. Gotovo jelo servirati na tanjir i poslužiti uz krišku integralnog hleba.
Bujon ili supa može biti pripremljena i od povrća i od mesa. Uvek u zamrzivaču čuvajte malo zamrznute bistre supe, odn. pilećeg ili goveđeg bujona, u plastičnoj posudi ili vrećici, jer će vam to znatno skratiti vreme pripreme obroka.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 470 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 53 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 235 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 26.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 5.5 g