Na zagrejanom ulju, uz stalno mešanje, pržiti iseckanu papriku dok ne omekša. Izvaditi papriku, ostaviti je sa strane i na istom ulju pržiti teletinu isečenu na kocke. Dodati sitno iseckan beli luk, preliti vinom, dodati paradajz pelat, paradajz pire i ruzmarin. Poklopiti i dinstati na laganoj vatri jedan sat. Vratiti papriku, posoliti, pobiberiti i dinstati dok meso sasvim ne omekša i na kraju dodati masline. Služiti uz raženi hleb.
Prilikom kupovine teletine obratite pažnju na svežinu mesa. Sveže teleće meso treba da je čvrsto na dodir, s dosta vlage, mora da bude roza boje, a masnoća mora biti bele do beloružičaste boje. Osim svežine mesa, kod kupovine teletine važno je odabrati i onaj deo telećeg mesa koji odgovara načinu pripreme jela.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Natrijum - 950 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Natrijum - 475 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 17.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 3.5 g