Meso iseći na komade, uvaljati u brašno i zapeći sa svih strana na zagrejanom ulju. Preliti vodom i kuvati oko 40 minuta. Izvaditi kuvani ribić, a tečnost u kojem se kuvao, zgusnuti preostalim brašnom razmućenim sa malo vode. Dodati kajmak, promešati i kuvati dok se sos ne zgusne. U tepsiju staviti krompir i meso, preliti sosom i zapeći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 220*C. Ribić servirati na tanjir uz ranije obaren krompir i krišku raženog hleba.
Kajmak je mlečni proizvod mekog, kremastog sastava i blago kiselog ukusa, sa visokim sadržajem mlečne masti, zbog čega se ne preporučuje osobama sa povišenim vrednostima masnoća u krvi, srčanim bolestima, dijabetesom i gojaznim osobama.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 580 kcal
Natrijum - 580 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 150 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 57 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 290 kcal
Natrijum - 290 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 75 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 28.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 4.5 g