Sitno iseckani luk dinstati na ulju, dodati na kocke isečenu teletinu i kuvati na laganoj vatri dok meso ne omekša. Posoliti, pobiberiti, začiniti crvenom mlevenom paprikom i dinstati još par minuta. Razmutiti brašno sa malo vode, dodati u perkelt i kuvati dok se ne zgusne. Na kraju dodati i kiselu pavlaku. Gotov teleći perkelt servirati uz bareni karfiol i sa kriškom crnog hleba.
Karfiol je povrće koje je danas dostupno tokom cele godine. Prilikom kupovine karfiola izaberite onu glavicu koja je bele boje, čvrsto priljubljenih cvetova, okruženih spoljašnjim svetlozelenim listovima. Cvetovi su pričvršćeni za centralnu dršku, koja je, takođe, jestiva i hranljiva.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 22 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 130 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 58 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 65 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 5 g