Toggle Navigation

 

Tatar biftek

Goveđe meso je najcenjenije i shodno tome najskuplje, ali u želji da kupe sveže meso ljudi zaboravljaju da je za govedinu, kao i za konjsko meso i divljač, bitan proces zrenja.

Plativoo
Priprema

Svež biftek očistiti od suvišne masnoće i opni. Očišćeni biftek sitno iseckati, potom dodati iseckan crni luk, peršun i kapar. Zatim dodati so, biber, kečap, senf, vočester i tabasko sos. Začinjenu masu dobro promešati da postane kompaktna. Formirati željenu formu i staviti u sredinu polu-kuvano žumance. Servirati uz prepečen tost.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Nutritivne vrednosti:

Broj osoba

4

Vreme pripreme

40 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 600 g bifteka
    • so,
    • biber
    • 40 g senfa
    • 60 ml konjaka
    • 40 ml kečapa
    • 80 g crnog luka
    • 40 g kapra
    • 40 ml vorčester sosa
    • 20 ml tabasco sosa
    • 4 žumanceta
    • tost hleba
Ključne reči:
biftek senf konjak žumance