Meso iseći, rastanjiti tučkom za meso i ispeći na delu ulja.
Na drugoj polovini ulja propržiti isckani crni luk, papriku i paradajz. Začiniti i posuti parmezanom.
Bareni krompir iseći na ploške i kratko propržiti u vrelom i dubokom ulju.
Servirati povrće i meso, dodati krompir i preko njega staviti kocke feta sira.
Jelo posuti bosiljkom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 25 %
Masti - 42 g
Masti (%) - 61 %
Zasićene masti - 16 g
Holesterol - 120 mg
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Natrijum - 1254 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Masti - 21 g
Masti (%) - 30.5 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 60 mg
Ugljeni hidrati - 11 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Natrijum - 627 mg
Vlakna - 2.5 g