Svinjska rebra posoliti i pobiberiti sa svih strana. Mast staviti u tepsiju i dodati rebarca.
Napraviti marinadu od meda, senfa, soka od paradajza i vuster sosa i preliti rebarca. Posuti ruzmarinom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko pola sata.
Izvaditi iz rerne i u tepsiju poređati isečen krompir i beli luk i vratiti u rernu da se peče još 30 minuta.
Porcija za odraslu osobu - 600 g
Energetska vrednost porcije - 860 kcal
Belančevine - 57 g
Belančevine (%) - 27 %
Masti - 47 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 16 g
Holesterol - 162 mg
Ugljeni hidrati - 47 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Natrijum - 570 mg
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Belančevine - 28.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Masti - 23.5 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 81 mg
Ugljeni hidrati - 23.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Natrijum - 285 mg
Vlakna - 2.5 g