Toggle Navigation

 

Svinjska rebra u soku od paradajza

Mmmm...prste da poližeš!

Plativoo
Priprema

Svinjska rebra posoliti i pobiberiti sa svih strana. Mast staviti u tepsiju i dodati rebarca.

Napraviti marinadu od meda, senfa, soka od paradajza i vuster sosa i preliti rebarca. Posuti ruzmarinom i peći u rerni zagrejanoj na 180°C oko pola sata.

Izvaditi iz rerne i u tepsiju poređ•ati isečen krompir i beli luk i vratiti u rernu da se peče još 30 minuta.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 600 g

Energetska vrednost porcije - 860 kcal

Belančevine - 57 g

Belančevine (%) - 27 %

Masti - 47 g

Masti (%) - 51 %

Zasićene masti - 16 g

Holesterol - 162 mg

Ugljeni hidrati - 47 g

Ugljeni hidrati (%) - 23 %

Natrijum - 570 mg

Vlakna - 5 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 300 g

Energetska vrednost porcije - 430 kcal

Belančevine - 28.5 g

Belančevine (%) - 13.5 %

Masti - 23.5 g

Masti (%) - 25.5 %

Zasićene masti - 8 g

Holesterol - 81 mg

Ugljeni hidrati - 23.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %

Natrijum - 285 mg

Vlakna - 2.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

90 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

  • Ostali sastojci:
    • 1 kg svežih svinjskih rebara
    • 1 kg krompira
    • 30 g svinjske masti
    • 3 čena belog luka
    • so,
    • biber
    • ruzmarin
  • Marinada:
    • 30 g senfa
    • 30 g meda
    • 250 ml soka od paradajza
    • 10 ml vorčester (vuster) sosa