U kipuću vodu sipati malo ulja, posoliti i sipati palentu. Kuvati uz stalno mešanje dok se palenta ne zgusne. Bukovače iseckati i dinstati na ulju par minuta. Krompir izrendati i staviti u činiju. Spanać sitno iseckati, dodati krompiru i promešati. U smesu dodati i bukovače, posuti brašnom i muskatnim oraščićem, promešati i napraviti šnicle. šnicle peći na zagrejanom ulju sa obe strane dok ne porumene. Praziluk iseći na tanke rezance, preliti kečapom, posuti origanom, promešati i napraviti sos. Servirati palentu na tanjir, preko nje staviti šnicle od spanaća i bukovače i sve preliti sosom od praziluka. Jelo poslužiti uz krišku crnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 435 kcal
Natrijum - 1200 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 77 g
Ugljeni hidrati (%) - 67 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 217.5 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 38.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 33.5 %
Vlakna - 5.5 g