Napraviti mešavinu začina od bosiljka, peršuna, soli, bibera i ulja, uvaljati ribu i ostaviti da odstoji oko pola sata.
Krompir iseći na kriške, začiniti, promešati i peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 20 minuta.
Izvaditi krompir iz rerne, pa u tepsiju dodati smuđa i vratiti u rernu da se peče oko 15 minuta.
Zatim ponovo izvaditi iz rerne, dodati čeri paradajz, preliti vinom i vratiti u rernu da se peče još 10-ak minuta.
Porcija za odraslu osobu - 510 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Natrijum - 343 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 258 mg
Belančevine - 62 g
Belančevine (%) - 50 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 255 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 171.5 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 129 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 12.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 2 g