Na ulju propržiti crni luk isečen na kocke, dodati šargarepu iseckanu na kolutove. Malo propržiti pa dodati slaninu isečenu na kocke i iseckano juneće meso. Dinstati 10 minuta, a zatim dodati kupus sečen na krupnije kocke, lovorov list i so, te naliti vodom da ogrezne. Kada je kupus skoro kuvan, začiniti crvenom mlevenom paprikom, pobiberiti, posuti peršunom i dodati paradajz isečen na kocke i paradajz pire. Kuvati još 10 minuta uz povremeno mešanje. Na kraju u kupus dodati i sitno iseckan beli luk. Slatki kupus servirati, posuti peršunom i poslužiti uz krišku crnog hleba.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Natrijum - 830 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 76 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Natrijum - 415 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 4.5 g