Na ulju propržiti naseckan crni luk i usitnjenu slaninu. Dodati kiseli kupus, suve šljive i dimljenu butkicu isečenu na manje komade. Naliti vodom i kuvati 40 minuta. Kada voda ispari promešati i pustiti da dobije smeđu boju, a zatim preliti sa malo vode i kratko prodinstati. Ručak poslužiti uz raženi hleb.
Porcija za odraslu osobu - 415 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 2010 mg
Masti - 29 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 76 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 42 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 207.5 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 1005 mg
Masti - 14.5 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 11 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 21 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 4 g