Zaseći skuše na par mesta, posoliti i grilovati na zagrejanom ulju. Krompir iseći na krugove i grilovati zajedno sa skušom. U dublju posudu staviti đumbir, šećer, vermut, soja sos i mešati dok se šećer ne rastopi. Krompir izvaditi na tanjir, a skuše preliti vermut prelivom i peći još par minuta kako bi riba upila deo tečnosti. Na tanjir servirati prethodno obarenu blitvu, grilovan krompir i skušu. Preliti prelivom iz tiganja i posuti susamom.
Iako je konzumiranje skuše vrlo jednostavan način za održavanje zdravlja srca, jer sadrži omega-3 masne kiseline, vitamine i minerale važne za zdravlje srca, u ovom obroku je ukupna količina masti skoro dvostruko veća od preporučene, zbog čega u njegovom ukusu povremeno mogu uživati zdrave, fizički aktivne osobe.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 650 kcal
Natrijum - 1255 mg
Masti - 38 g
Masti (%) - 53 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 325 kcal
Natrijum - 627.5 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 26.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %
Vlakna - 1.5 g