Na rastopljen puter staviti ceo čen belog luka, dodati bareni pirinač, naliti biljnom pavlakom, dodati parmezan, iseckan peršunov list, promešati i kuvati na laganoj vatri. Pred kraj kuvanja izvaditi čen belog luka iz pirinča. Na deo ulja staviti začinjene filete skuše. Dodati kolutove liimuna i limunov sok i kuvati dok tečnost ne ispari. Paradajz iseći na kolutove, a šampinjone na polovine i izgrilovati na preostalom ulju. Servirati skušu u limunu uz prilog od grilovanog povrća i pirinča.
Porcija za odraslu osobu - 435 g
Energetska vrednost porcije - 660 kcal
Natrijum - 578 mg
Masti - 44 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 13 g
Holesterol - 138 mg
Belančevine - 38 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 217.5 g
Energetska vrednost porcije - 330 kcal
Natrijum - 289 mg
Masti - 22 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 6.5 g
Holesterol - 69 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 10 %
Vlakna - 2.5 g