Skušama odstraniti rep i glavu, zaseći ih na par mesta, posoliti i preliti limunovim sokom. Peći na zagrejanom ulju. Izvaditi gotove skuše na tanjir, a u preostaloj masnoći propržiti crveni luk, dodati crveno vino i pavlaku. Posoliti i začiniti šarenim biberom u zrnu, te još malo kuvati dok ne provri. Bareni krompir servirati pored skuše i preliti ružičastim saftom od vina.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 790 kcal
Natrijum - 350 mg
Masti - 48 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 13 g
Holesterol - 160 mg
Belančevine - 45 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 41 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 395 kcal
Natrijum - 175 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 6.5 g
Holesterol - 80 mg
Belančevine - 22.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 20.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Vlakna - 3.5 g