Na malo ulja propržiti iseckan crni luk, dodati rendanu šargarepu i mleveno meso. Dobro upržiti, začiniti i dodati pirinač. Paprike izdubiti, očistiti od semenki, oprati, napuniti pripremljenom smesom i poređati u vatrostalnu posudu. Preliti preostalim uljem i peći 15-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Paprike izvaditi iz rerne, staviti kajmak preko njih i ostaviti par minuta da odstoje, dok se kajmak ne rastopi pa ih tako tople poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 530 g
Energetska vrednost porcije - 630 kcal
Natrijum - 475 mg
Masti - 33 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 18 g
Holesterol - 167 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 50 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 265 g
Energetska vrednost porcije - 315 kcal
Natrijum - 237.5 mg
Masti - 16.5 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 83.5 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 25 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 3 g