Papriku sitno iseckati i ostaviti da se dobro ocedi (najbolje je ostaviti da prenoći u cetki iseckana).
U činiji pomešati urdu, pavlaku i majonez. Mogu se korigovati količine, u zavisnosti od ukusa koji želite.
Na dno staklene činije staviti deo paprike, premazati kremom, narendati krastavce, ponovo premazati kremom, dodati papriku i tako redom dok se sve ne utroši.
Posuti narendanim trapistom i dobro ohladiti.
recept by Tanja
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 1036 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 5 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 12 g
Ugljeni hidrati (%) - 30 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 107.5 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Natrijum - 518 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 2.5 mg
Belančevine - 3.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 6 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 1 g