Pečenu crvenu papriku iseći na štapiće, staviti u tiganj i blago upržiti. Preliti bujonom, ostaviti da tečnost ispari, a zatim posoliti, pobiberiti i promešati.
Dodati kajmak, posuti peršunom, sniziti temperaturu i kuvati dok se kajmak ne rastopi.
Svinjski file iseći na komade i kratko zapeći na zagrejanom ulju.
Servirati file sa paprikom u kajmaku i poslužiti toplo.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 500 kcal
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 27 %
Masti - 39 g
Masti (%) - 60 %
Zasićene masti - 16 g
Holesterol - 164 mg
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 13 %
Natrijum - 252 mg
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Masti - 19.5 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 82 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 6.5 %
Natrijum - 126 mg
Vlakna - 1.5 g