Jagnjetinu iseći na manje komade i začiniti. Crni luk iseći i propržiti na zagrejanom maslinovom ulju. Dodati jagnjetinu i celer isečen na listiće. Naliti vodom i kuvati 30-ak minuta. Izvaditi meso na tanjir, u šerpu dodati senf, promešati i zgusnuti brašnom pomešanim sa malo vode. Jagnjetinu servirati uz ranije obaren krompir i preliti saftom.
Crni luk je biljka koja pripada porodici ljiljana. Zahvaljujući visokoj sposobnosti adaptacije, širom sveta postoji veliki broj različitih sorti koje su prilagođene različitim prostorima i ekološkim uslovima. Na osnovu sadržaja suve materije, šećera i eteričnih ulja, sve sorte crnog luka se dele na ljute, poluljute i slatke sorte. One vrste koje imaju najjači ukus imaju i najjaču ukupnu antioksidativnu aktivnost.
Porcija za odraslu osobu - 425 g
Energetska vrednost porcije - 450 kcal
Natrijum - 340 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 99 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 33 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 212.5 g
Energetska vrednost porcije - 225 kcal
Natrijum - 170 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 49.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 16.5 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 17 %
Vlakna - 2.5 g