Listove kelja kratko obariti u ključaloj vodi, procediti i prohladiti.
Piletinu iseckati na kockice, propržiti na ulju, začiniti turmarikom i dodatkom za jelo, posoliti, pobiberiti i dodati pirinač. Preliti sa malo vode i dinstati 5 minuta. U pripremljeno meso dodati jaje i promešati nadev.
Napuniti listove kelja nadevom od mesa, uviti sarme i ređati u vatrostalnu tepsiju. Preliti vodom (tako da prekrije dno tepsije) i staviti sarme u rernu zagrejanu na 200°C. Peći sarme 20-ak minuta.
Na puteru sotirati brusnice, preliti sokom od paradajza i kuvati na tihoj vatri dok sos ne provri.
Sarme od kelja servirati na tanjir i preliti sosom od brusnica i paradajza.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 360 kcal
Natrijum - 432 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 186 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 45 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 180 kcal
Natrijum - 216 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 16.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 93 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 22.5 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 11 %
Vlakna - 2 g