Na zagrejanom ulju propržiti sitno isečeni crni luk, dodati šargarepu i malo propržiti. Staviti mleveno meso, pirinač i iseckanu slaninu. Propržiti i začiniti. Gotovom smesom napuniti paprike i uviti sarme. Vrhove paprike uvaljati u brašno, složiti u odgovarajuću posudu, dodati sarme, krompir oljušten i isečen na kriške, preliti vodom, poklopiti i kuvati na tihoj vatri oko 70 minuta. Jelo poslužiti uz crni hleb.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 620 kcal
Natrijum - 1670 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 103 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 40 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 835 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 51.5 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 20 %
Vlakna - 4 g