Na ulju propržiti crni luk isečen na kocke, dodati narendanu šargarepu, malo prodinstati, a zatim dodati mleveno meso. Masu promešati, dodati šampinjone iseckane na listove, paradajz pelat, posoliti i pobiberiti. Vatrostalnu posudu premazati uljem, poređati karfiol, dodati pripremljeno meso i preliti jajima umućenim sa pavlakom i mlekom. Peći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 30-ak minuta. Musaku servirati na tanjir i poslužiti uz crni hleb.
Iako se ovaj obrok odlikuje sadržajem masti u okviru preporučenih vrednosti, potrebno je obratiti pažnju na unos holesterola, koji veoma lako može da sklizne izvan preporučenih vrednosti. Prilikom pripreme ovog jela koristite pavlaku sa smanjenom količinom mlečne masti, a umesto dva cela jajeta upotrebite dva belanceta i samo jedno žumance.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Natrijum - 530 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 141 mg
Belančevine - 28 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 265 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 70.5 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19 %
Vlakna - 3.5 g