U dublju činiju staviti karfiol, sitno iseckan crni luk, kikiriki, na kocke isečenu pomorandžu, grašak i kukuruz šećerac. Posoliti i naliti maslinovim uljem i limunovim sokom. Promešati salatu i servirati
Kikiriki ili „zemljani“ orah, pripada porodici mahunarki i vrlo je bogat belančevinama, gvožđem, cinkom i magnezijumom. Najbolje ga je kupovati neoljuštenog jer tada sadrži najviše vitamina i minerala. U ishrani birajte samo ona zrna kikirikija koja nisu užegla jer se na starijim plodovima razvijaju mikroorganizmi koji dovode do kvarenja hrane i drugih zdravstvenih rizika.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Natrijum - 410 mg
Masti - 21 g
Masti (%) - 51 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Natrijum - 205 mg
Masti - 10.5 g
Masti (%) - 25.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 4.5 g