Meso uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju dok ne porumeni, a zatim ga izvaditi na tanjir. U istoj masnoći dinstati desetak minuta sitno iseckan luk i šargarepu. Vratiti meso na povrće, preliti vinom i vodom, posoliti, pobiberiti, posuti ruzmarinom i kuvati dok meso ne omekša. Na kraju dodati šampinjone isečene na četvrtine i kuvati desetak minuta. Junetinu servirati uz bareni krompir.
Porcija za odraslu osobu - 420 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 330 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 120 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 33 g
Ugljeni hidrati (%) - 37 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 210 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 165 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 16.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18.5 %
Vlakna - 2 g