Na zagrejanom ulju propržiti piletinu isečenu na kocke. Dodati crni luk isečen na listiće, iseckanu papriku, bosiljak i ruzmarin. Posoliti, pobiberiti, preliti bujonom, dinstati oko 15 minuta, a zatim sipati kiselu pavlaku, promešati i kratko prokuvati. Jelo servirati na tanjir uz prethodno obaren pirinač i krišku ražanog hleba.
šarenilo odnosno raznovrsnost povrća u ovom jelu najbolji su pokazatelj njegove nutritivne vrednosti. Naučna istraživanja su pokazala da kombinacije više vrsta povrća imaju izraženiju antioksidantnu aktivnost, koja vodi smanjenju rizika za hronične bolesti, nego što je imaju zasebno uzete vrste povrća.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 520 kcal
Natrijum - 820 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 76 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 70 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 260 kcal
Natrijum - 410 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 35 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 4.5 g