Na ulju propržiti isečen crni luk i šargarepu, dodati mleveno juneće meso i promešati. Dodati začine, narendan krompir i mlevene orahe. Prethodno obaren karfiol staviti u tepsiju, a oko karfiola rasporediti pripremljeno meso sa povrćem. Preliti umućenim jajima sa mlekom i kiselom pavlakom, pa posuti narendanim trapistom. Paradajz iseći na kolutove i poređati preko jela. Zapeći u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 30-ak minuta. šarenu musaku servirati na tanjir i poslužiti uz crni hleb.
Junetina je meso goveda starosti 12-14 meseci i težine 380-450 kg. Iako se svrstava u crvena mesa, pripremom obroka od krte junetine s povrćem, dobija se nutritivno visokovredan i za zdravlje vrlo koristan obrok. Juneće meso zahvaljujući odličnom mineralnom sastavu, može pomoći u jačanju imunološkog sistema.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Natrijum - 510 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 36 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 143 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 32 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 32 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 255 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 71.5 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 3 g