Na ulju propržiti nasečen crni luk i dodati šarana isečenog na šnicle. Začiniti i dinstati na laganoj vatri oko 5 minuta. Belo vino, brašno i mlevenu crvenu papriku pomešati, preliti šarana i kuvati na laganoj vatri dok tečnost ne ispari (povremeno promešati pazeći da se šaran ne raspadne). šarana u sosu servirati uz barenu testeninu.
Pored toga što je veoma ukusan, nutritivno gledano, šaran je veoma dobar izbor. Meso šarana je dobar izvor nekih vitamina ( A, E i B grupe) i minerala (kalijum, fosfor), a sadrži i elemente u tragovima, kao što su molibden, selen i kobalt, koji su važni za normalno funkcionisanje organizma.
Porcija za odraslu osobu - 480 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 410 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 132 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 29 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 205 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 66 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 14.5 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 1.5 g