šarana posoliti, uvaljati u brašno i peći na delu ulja. Luk, tikvice, patlidžan i krompir iseći na kocke. Promešati povrće, posoliti, pobiberiti, dodati origano i bosiljak. Preliti sokom od limuna i sokom od paradajza, staviti u odgovarajuću posudu i peći u rerni na 200*C, oko 40 minuta. Servirati šarana sa povrćem i poslužiti crni hleb.
Paradajz, osim za salatu, vrlo često koristimo kako bi poboljšali ukus i boju jela. Zimi se uglavnom koristi sok od paradajza, pelat ili paradajz pire, dok je u proleće i leto najbolje koristiti svež paradajz.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 660 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 130 mg
Belančevine - 44 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 330 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 65 mg
Belančevine - 22 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 3 g