Meso iseći na šnicle, začiniti dodatkom za jelo, šarenim mlevenim biberom, posoliti, preliti maslinovim uljem i ostaviti da sa marinira oko pola sata.
Šnicle peći u tiganju po tri minuta sa svake strane, a zatim staviti u tepsiju. Preko šnicli ređati po kolut mocarele i zapeći u rerni par minuta, odnosno dok sir ne počne da se topi.
Tikvice, praziluk i papriku iseći na kolutove i peći oko 5 minuta na masnoći u kojoj se peklo meso.
Šampinjone i čeri paradajz kratko izgrilovati na maslinovom ulju.
U izgrilovane šampinjone servirati listiće rukole.
Poslužiti tople medaljone sa mocarelom uz prilog od povrća i šampinjona.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 550 kcal
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 25 %
Masti - 44 g
Masti (%) - 69 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 92 mg
Ugljeni hidrati - 8 g
Ugljeni hidrati (%) - 6 %
Natrijum - 392 mg
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Masti - 22 g
Masti (%) - 34.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 46 mg
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 3 %
Natrijum - 196 mg
Vlakna - 2 g