Svinjsko meso iseći na četiri šnicle, izupati tučkom za meso, posoliti, pobiberiti i staviti odgore pečenicu. Urolovati svaku šniclu i iseći ražnjiće. Nanizati ražnjiće na žicu i peći na zagrejanom ulju sa obe strane. Servirati uz bareni pirinač, kolutove crvenog luka i kriške paradajza
U ishrani čoveka najčešće se koristi oljušten pirinač dugog, srednjeg i okruglog zrna, koji se može nabaviti u pakovanjima sa oznakama I i II kategorije ili klase, u zavisnosti od količine neoljuštenih i polomljenih zrna. Pirinač i testeninu, odn. proizvode od žitarica, najbolje je jesti u integralnom obliku.
Porcija za odraslu osobu - 370 g
Energetska vrednost porcije - 455 kcal
Natrijum - 950 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 87 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 185 g
Energetska vrednost porcije - 227.5 kcal
Natrijum - 475 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 43.5 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 1.5 g