Brancin očistiti, filirati, posoliti i pobiberiti. Na svaki filet staviti po list pršute, uviti u rolnicu i vezati kuvarskim koncem.
Listove blitve kratko blanširati u ključaloj vodi, pažljivo procediti i prosušiti.
Badem sitno iseći, propržiti u suvom tiganju i dodati bareni pirinač. Promešati, preliti pavlakom za kuvanje i kratko prokuvati.
Listove blitve filovati pirinčem sa bademom i uviti u sarmice. Rolovani brancin ispeći na zagrejanom maslinovom ulju. Odstraniti kuvarski konac sa ribe.
Servirati riblje rolnice uz prolećne sarmice od blitve.
Porcija za odraslu osobu - 400 g
Energetska vrednost porcije - 680 kcal
Natrijum - 857 mg
Masti - 40 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 10 g
Holesterol - 108 mg
Belančevine - 43 g
Belančevine (%) - 25 %
Ugljeni hidrati - 39 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 200 g
Energetska vrednost porcije - 340 kcal
Natrijum - 428.5 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 54 mg
Belančevine - 21.5 g
Belančevine (%) - 12.5 %
Ugljeni hidrati - 19.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 11.5 %
Vlakna - 2.5 g