Teletinu posoliti i ostaviti malo da odstoji. Zatim na svaku šniclu staviti malo blanširanog spanaća i barene šargarepe. Uviti šnicle u rolnice, te ih pržiti na zagrejanom ulju. Kada rolnice porumene, naliti vino i dinstati 15 minuta. šampinjone iseckati na listiće, a crni luk na kockice, pa dodati u tiganj i kuvati još 15 minuta. Jelo naliti pavlakom i posoliti, te poslužiti uz bareni pirinač i krišku crnog hleba.
Teletina, za razliku od ostalih vrsta mesa koje se na našem području najčešće jedu, ima brojne prednosti.
Pre svega, ima znatno nižu energetsku vrednost, manje masti, a više visokokvalitetnih belančevina.
Porcija za odraslu osobu - 610 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 39 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 61 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 305 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 19.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 30.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 4.5 g